1. Anasayfa
  2. Nedir?

WeTransfer Nedir ve Nasıl Kullanılır?

WeTransfer Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Yüksek boyutlu dosyaları bir başkasına gönderebilmek için kullanılan bir servis olan WeTransfer, kullanıcıların aktif olarak kullandığı hizmetlerden. Özellikle fotoğraf ve video transferlerinde daha çok kullanılan WeTransfer, kalite kaybı olmadan transfer yapabildiği ve hızlı bir servis olduğu için tercih edilmekte. Hazırladığımız bu içerikte WeTransfer servisine dair detayları ve WeTransfer kullanarak nasıl dosya transferi yapıldığını anlattık.

WeTransfer Nedir?

WeTransfer, 2009 yılında Amsterdam’da kurulan internet tabanlı bir dosya aktarım platformudur. Transfer limiti doğrultusunda 2 GB’a kadar kullanması ücretsiz olan dünyanın en büyük dosya aktarım şirketlerinden olan WeTransfer, ayrıca WeTransfer Pro adlı ücretli bir sürüme de sahiptir. Kullanıcılar WeTransfer Pro versiyonunu aylık ödemede 12€, yıllık ödemede ise 120€ karşılığında satın alabilmektedir.

wetransfer-uyelik-ucretleri

WeTransfer, özellikle fotoğrafçılar tarafından çok aktif kullanılan bir servistir. Bunun sebebi 2 GB’a kadar ücretsiz olması, fotoğrafları ve videoları kalite kaybı olmadan transfer edebilmesi ve servisin hızlı çalışması olarak gösterilebilir.

WeTransfer ile Nasıl Dosya Gönderilir?

WeTransfer ile dosya gönderimi yapmak için hesap oluşturmanız zorunlu değildir. Göndermek istediğiniz dosya boyutu 2 GB boyutunu geçmediği sürece servisi ücretsiz bir şekilde kullanabilir ve kısa süre içerisinde dosya aktarımını gerçekleştirebilirsiniz. WeTransfer’de dosya aktarımı yaparken direkt olarak yüklediğiniz dosyalar için bir indirme bağlantısı oluşturabilir veya bir arkadaşınızın mail adresini yazarak mail adresine indirme bağlantısı gönderebilirsiniz. WeTransfer ile dosya gönderimi yapmak için aşağıdaki adımları kullanabilirsiniz;

  1. İlk olarak bilgisayarınızdan https://wetransfer.com/ adresine gidin,
  2. Solda yer alan “Dosyalarınızı ekleyin” bölümüne tıklayın,
  3. Açılan pencereden transfer etmek istediğiniz dosyayı veya dosyaları toplu olarak seçin,

    wetransfer-dosyalarinizi-ekleyin

  4. Dosyayı göndermek istediğiniz kişinin mail adresini “Alıcı e-posta adresi” alanına yazın,
  5. Sonrasında kendi mail adresinizi “E-postanız” alanına yazın,
  6. Eğer yazmak istediğiniz bir not varsa “Mesaj” alanına yazın,
  7. Son olarak da “Aktar” butonuna basarak dosyalarınızın yüklenmesini bekleyin.

Yüklenme işlemi tamamlandıktan sonra alıcı kişinin mail adresine dosyaları indirmesi için bir indirme bağlantısı gidecek. İndirme linkinin ulaştığı kişi, bağlantıya tıklayarak dosyayı anında indirebilecektir.

Not: WeTransfer’e yüklenen dosyalar 1 hafta boyunca WeTransfer sunucularında depolanır ve indirme bağlantısı üzerinden 1 hafta içerisinde indirilmesi gerekir. 1 haftalık süre dolduğunda, dosyanız WeTransfer sunucularından kalıcı olarak silinir.

Not: WeTransfer’de dosya aktarımınızı bir mail adresine yapmak yerine direkt olarak bir indirme bağlantısı da oluşturabilirsiniz. Bunun için dosya yükleme ekranında yer alan “” simgesine dokunup “Transfer bağlantısı alın” seçeneğini işaretlemeniz yeterlidir.

WeTransfer Kullanmanın Sağladığı Avantajlar

  • WeTransfer, yüksek boyutlu dosyalarınızı hızlı bir şekilde istediğiniz kişiye ücretsiz olarak göndermenizi sağlar.
  • WeTransfer’e yüklediğiniz dosyalar tamamen güvenli şekilde depolanır ve bir hafta WeTransfer sunucularında tutulur.
  • WeTransfer ile birden fazla dosyayı tamamen ücretsiz bir şekilde istediğiniz kişiye göndermeniz mümkündür.
  • iOS ve Android işletim sistemlerini desteklemesi ile bilgisayara gerek olmadan yüksek boyutlu dosyaları hızlı bir şekilde alıcıya gönderebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Wetransfer maalesef eskisi kadar kullanışlı değil. Her seferinde doğrulama kodu istiyor. Üstelik hala en fazla 2 gb dosya paylaşılabiliyor. Oysa Sendgb ile tek seferde üye olmadan 20 gb dosya paylaşmak mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir